Hoe style je een bank? | 6 tips en trucs

hoe stijl je een bank

Hoe style je een bank? Wij hebben tips!

Hoe style je een bank? Dat is een vraag die jij jezelf (of anderen) misschien weleens stelt. Er zijn zoveel kussens en plaids op de markt om je bank je stylen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ook bij Ookinhetpaars hebben we een uitgebreid assortiment. Van fluweelzachte kussens tot alpacawollen plaids. En de bank is natuurlijk dé aangewezen plek om de kussens en plaids neer te leggen. De bank stylen is daarom belangrijk voor een leuk en persoonlijk interieur dat echt bij jou past. Maar hoe style je je bank nou het beste en hoe voorkom je dat je niet meer weet waaruit je moet kiezen? Geen zorgen! Lees onze tips en trucs voor het stylen van jouw bank.

hoe style je de bank

 

Waar te beginnen?

Als je bank een beetje kaal oogt, dan zijn sierkussens de perfecte start om jouw bank mooi te stylen. Sierkussens geven kleur, sfeer en comfort aan de bank. Maar waar te beginnen? Welke sierkussens zijn de beste keuze voor jouw bank? Het kiezen van kussens hangt natuurlijk af van je persoonlijke smaak. Als je van kleur houdt kun je voor kussens in contrasterende kleuren (van je bank of kussens met verschillende kleuren) kunnen kiezen. Heb je liever alles in één kleur of teint, ton-sur-ton genoemd, dan kun je bij onze kussens jouw gewenste kleur selecteren en enkel kussens in deze kleur uitkiezen. Let er wel op dat het snel saai kan overkomen als je alle kussens in één kleur uitzoekt. Het is dan wel leuk om voor kussens in verschillende texturen of motiefjes te gaan.

Heb je hulp nodig bij hoeveel kussens je het beste kan kiezen? Neem dan vooral ook een kijkje in onze andere blog over sierkussens.

1. Een neutrale basis

Neutrale kleuren kun je het best als basis gebruiken. Een voordeel is dan deze kleuren eigenlijk bij elke bank passen. Kijk naar de belangrijkste kleur in jouw interieur en schaf kussens (en eventueel een plaid) in deze kleur aan. Bij neutrale kleuren kun je denken aan taupe, gebroken wit, beige, grijs en pasteltinten. Wij hebben prachtige neutrale kussens en plaids van Moyha in ons assortiment.

Neutrale kleuren van Moyha

2. Experimenteer met vormen en maten

Je kan perfect je bank stylen met kussens in verschillende vormen. Zo zijn er vierkante, rechthoekige en ronde kussens. Let er wel op dat je het niet té bont maakt. Voor een rustige basis kies je eerst (grotere) vierkante of rechthoekige kussens die je leuk vindt. Om deze vervolgens aan te vullen met kleinere kussens of kussens in andere vormen. Zo krijg je een speels effect en is jouw bank eigenlijk al een stuk minder saai! Bekijk onze kussens om een leuke basis te creëren voor jouw bank.

Mix en match, hoe stijl je een bank

3. Creëer lagen

Hoe groter de bank, hoe meer kussens erop passen. Je kunt laagjes creëren, zodat je bank ruimtelijker lijkt. Dit kun je het beste doen door de grotere kussens achter de kleinere kussens te plaatsen. In het algemeen geldt: hoe meer kussens, hoe comfortabeler je in de bank kunt wegkruipen. Maar overdrijf hier ook zeker niet mee, want je moet natuurlijk wel zelf nog op de bank passen ;-).

4. Kies een mooie plaid

Voeg een of meerdere plaids toe voor de finishing touch. Op een grotere bank kun je voor meer plaids kiezen, zoals in het voorbeeld hieronder. Heb je een wat kleinere bank, dan volstaat één plaid natuurlijk ook. Kies een kleur die goed bij de rest van je bank en interieur past. Heb je bijvoorbeeld roze sierkussens? Kies dan een plaid in dezelfde kleur als de kussens, of juist in dezelfde kleur als je bank. Bij Ookinhetpaars is de keuze reuze, dus er zit zeker een plaid tussen die mooi bij jouw bank past! Zo style je je bank echt op jouw manier.

Fijnste plaids voor op de bank

5. Mix en match

Wees vooral ook creatief en mix en match met texturen. We gaven het eerder al aan, maar als je voor één soort materiaal of kleur kiest kan het geheel wat saai worden. Wees dus niet bang om aan de slag te gaan met verschillende texturen. Zo krijg je echt een levendige en sfeervolle bank. Ga voor kussens met een leuk motief, franjes of een aparte stof. Linnen kussens en velvet kussens (fluweel) geven extra warmte aan het geheel. Het is dus leuk om ook één of meerdere kussens van dit materiaal te kiezen.

Bank stijlen mix texturen

6. Wees een beetje nonchalant

Leg je kussens niet te ‘strak’ neer op de bank, ook dan oogt het geheel wat stijf of te erg gestyled. Wees dus nonchalant en gooi de kussens als het ware op de bank. Oja, en kussens hoeven natuurlijk echt niet alleen in de hoek geplaatst te worden. Je kan ze over de hele bank plaatsen, zo krijg je juist een gezellige bank!

Hoe style je een bank, eindconclusie 🙂

Wij wensen je veel succes en plezier met het restylen van jouw bank! Als je van alle tips wat meeneemt creëer je een leuk gestylde bank die echt bij jou en je interieur past! Hopelijk kruip jij ’s avonds heerlijk onder jouwe nieuwe plaid en tegen je nieuwe kussens aan op jouw bank!

Zit je na het lezen van de blog nog steeds met de vraag ”maar hoe style ik mijn bank eigenlijk?” en heb je alsnog geen flauw hoe je dit moet aanpakken? Geen paniek! Bij Ookinhetpaars heb je de mogelijkheid om persoonlijk advies te krijgen van onze interieurstylisten.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.