Interieur spullen met een verhaal

blog interieur verhaal

Spullen met een verhaal

In deze blog vertelt onze gastblogger Sanne van Wilgenburg (bekend op Instagram onder Harderwijkshuisje) over producten in haar huis die een verhaal vertellen.

Dromen

Soms zit ik op de bank met een kopje thee en dwalen mijn gedachten af, ik ben best een dromer. Dan fantaseer ik hoe de situatie in dit huis jaren geleden was. Toen het huis nog twee keer zo groot was en er nog geen verwoestende brand bij de buren was geweest. Zou er een groot gezin hebben gewoond en runden ze het winkelpand eronder zelf? En hadden ze het goed voor elkaar met dit huis of moesten ze de eindjes aan elkaar knopen? Ons huis is een monumentaal pand, verhalen genoeg dus. Hoe mooi om in zo’n pand vervolgens je eigen verhalen te maken.

groen stoeltje kastje

Het groene stoeltje

Zoals een woning een verhaal kan hebben, hebben spullen dat ook. Een stoffig beeldje wordt al veel interessanter als het jarenlang in het huis van je overgrootouders stond. Tenminste dat vind ik. Een van die spullen in mijn huis is het brei stoeltje met groene veloursstof. Deze gaat al even mee in ons gezin, bijna mijn hele leven. Vroeger mocht je bij ons in de wijk één keer per maand je grofvuil aan de weg zetten, mijn moeder plukte er geregeld wat weg voor de gemeentewagen het naar de stort bracht.

oud stoeltje groen

Midden jaren 90 vond mijn moeder dit stoeltje bij het grofvuil, ter hoogte van een complex waar veel ouderen wonen, waarschijnlijk van een oud vrouwtje geweest. Een beetje krakend maar verder nog in perfecte staat. Je kan je voorstellen dat mijn moeder erg blij was met deze vondst. Mijn liefde voor oude spullen komt dus niet van ver. Inmiddels heeft het stoeltje op verschillende plekken in mijn ouderlijk huis, mijn vorige huis en verschillende huizen van mijn broer gestaan. Nu staat hij wat mij betreft op de beste plek, hij past perfect in ons oude huis en ik ben niet van plan hem ooit nog weg te doen.
blauwe vaas

Oma’s vaas

Laatst was ik samen met mijn oma op haar zolder aan het struinen en liet ze me van alles met mooie herinneringen zien; foto’s, boeken en keramiek. Vroeger had ik het misschien oude troep gevonden, inmiddels vind ik het een schatkamer. Zo kwam ik een prachtige donkerblauwe vaas tegen. Een van de favorieten van mijn oma. Zeker 50 jaar oud, als souvenir gekregen van een kennis die hem kocht in Oostenrijk. Ze was nog niet van plan hem weg te doen, maar ik mocht hem wel een tijdje lenen. Een goede deal vond ik.

blauwe vaas oma

Kringloop

Inmiddels wordt er geen grofvuil meer aan de weg gezet en de zolder van je oma raakt ook een keer leeg. Hoe fijn dat er dan nog duizenden kringloopwinkels zijn om mooie spullen voor weinig geld te vinden! Ik kom er geregeld en ga bijna altijd weg met een mooi bord, een vaasje of een meubelstuk. Zo ook het metalen klapstoeltje en houten ladekastje. Een nieuwe lak erop en het kan weer jaren mee!

blauwe vaas bloemen

Je huis hoeft natuurlijk geen museum van herinneringen te zijn, maar hoe leuk is het om nieuwe spullen te combineren met oudere spullen met een verhaal. De waarde zit hem niet in de prijs van de spullen, maar in het verhaal dat er aan vast zit. Dus als je binnenkort weer bij je oma/opa/oudtante op de koffie bent, vergeet niet een rondje op zolder te maken!

Liefs Sanne

kastje kringloop

Deze blog is geschreven door onze gastblogger Sanne van Wilgenburg

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.