Maak je interieur herfstproof met deze 5 tips

herfstproof

Maak je interieur herfstproof met deze 5 tips

Het is weer tijd voor de herfst. We kunnen weer naar buiten genieten van de prachtige herfstkleuren in het bos. En dit is ook de tijd om je huis weer helemaal knus en herfstproof te maken. Zodat je na je wandeling weer heerlijk thuis kunt komen. En daarvoor hoef je helemaal geen grote verbouwingen uit te voeren, met een paar kleine aanpassingen kom je al een heel eind! Wij nemen je graag mee in ons inspiratieblog met 5 tips.

1. Herfstkleuren

Haal de herfst in huis met prachtige kleuren die passen bij dit seizoen. Denk aan de aardse tinten zoals bruin, groen en taupe. Maar ook paars, okergeel, donkerblauw, rood en fuchsia geven je woning een warme tint. Natuurlijk kun je ook kiezen voor wat lichtere pastelkleuren, gecombineerd met een of meerdere wat sprekendere kleuren. Een bank in subtiele kleur leent zich perfect voor een aankleding met kussens en plaids in deze herfstkleuren. Een bank of stoel zorgt voor een rustige basis waarop de kleuren extra goed uitkomen. En zo kun je elk seizoen mixen en matchen.

Lekker op de bank met een kop thee onder je favo plaid

 

2.Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zoals rotan, hout, steen en wol staan perfect voor jouw interieur tijdens het herfstseizoen (en natuurlijk niet alleen tijdens dit seizoen, deze materialen zijn altijd mooi!). En hiermee bedoelen we niet alleen woonaccessoires maar ook aan textiel van natuurlijke materialen. Zo is wol een natuurproduct en wij hebben prachtige kussens en plaids van dit materiaal in ons assortiment. Naast een prachtige plaid voor op bed kun je jouw bed nog extra gezellig maken door er mooie kussens bij te leggen.

Dit is een simpele methode om jouw slaapkamer (of woonkamer) helemaal om te toveren in de herfstsfeer. Maar je kan natuurlijk ook je hele woning een make-over geven door de muren een ander kleurtje te geven of leuke (tweedehands) meubels te scoren. Een tip van ons is om elke ruimte een beetje een herfstlook te geven door een bepaalde kleur terug te laten komen. Bijvoorbeeld de kleur van de kussens doorvoeren in de kleur van je gastendoekjes op de wc of door prachtige tafellakens in dezelfde kleur.

Het merk Moyha heeft prachtige wollen en katoenen plaids om jouw bank of slaapkamer heerlijk warm aan te kleden voor de herfst!

Heerlijke herfst met Moyha

3. Herfstproof met kussens

Een mooi stel kussens doet wonderen voor jouw herfstinterieur! Wij hebben kussens in allerlei soorten en maten. Het aantal kussens dat je op een bank of een bed kunt leggen wordt met name bepaald door de grootte van de kussens. Dus hoe groter de bank, hoe groter de kussens kunnen zijn. We hebben super leuke kussens van het Deense merk Bungalow in de collectie. Deze kussens zijn er in verschillende kleuren, materialen en afmetingen waardoor je een speels effect op de bank krijgt. Je kan effen kussens leuk afwisselen met de kussens met motiefjes in dezelfde kleur als de effen kussens. Zo blijft het een kloppend geheel en kun je toch helemaal losgaan qua combineren. De kussens van het Nederlandse merk Raaf hebben prachtige motieven en stoffen. Zo zijn er ook heerlijk zachte velvet kussens, heerlijk om tegenaan te kruipen tijdens een druilerige herfstdag! Lees nog meer tips over sierkussens.

Kussens Bungalow Ookinhetpaars

4. Haal de natuur in huis

Tijdens een heerlijke wandeling in de natuur kun je ook aan het interieur denken. Hoe dan? Nou, door van alles te verzamelen in het bos! Eikeltjes, nootjes, herfstbladeren, een schijf hout, een tak.. noem maar op. Laat de bladeren drogen en stop ze in een lijst als muurdecoratie. Een lange tak kun je gebruiken om een prachtige macramé creatie mee te maken. Ben je niet zo creatief? Hang er dan leuke lampjes in of knip wat groen uit de tuin en hang dit met een draadje aan de tak vast. Rode besjes uit het bos staan mooi in een grote glazen vaas. Of maak zelf een ‘plantenterrarium’, met wat aarde en mos en mooie plantjes in een grote stolp. Op YouTube kun je leuke filmpjes vinden hoe je dit zelf kan maken.

Herfstproof

 

5. Plaids

Een plaid mag niet ontbreken bij een herfstproof interieur. Kies een kleur die goed bij de rest van je bank en interieur past. Heb je bijvoorbeeld groene sierkussens? Kies dan een plaid in dezelfde kleur als de kussens, of juist in dezelfde kleur als je bank. Bij Ookinhetpaars hebben we genoeg keuze, dus er zit zeker een plaid tussen die mooi bij jouw bank past! Zo style je je bank echt op jouw manier.

Kies bijvoorbeeld voor een echte herfstkleur zoals rood of okergeel. Het Nederlandse merk Alpaca Loca heeft prachtige plaids van alpacawol. Dit bedrijf werkt samen met traditionele wevers uit Ecuador. Iedere plaid is handgemaakt, met respect en liefde voor de makers en de alpaca’s.

Haal de herfstsfeer in huis

 

Wij wensen je super veel plezier met het herfstproof maken van jouw interieur!

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.