Maison et Objet 2017

blog maison et objet

Bezoek aan de interieur beurs Maison et Objet in Parijs

Afgelopen weekend ben ik voor het eerst naar de interieur beurs Maison et Objet in Parijs geweest. Een beurs waar ik al heel lang heen wilde. Na vorig weekend naar Show-Up te zijn geweest (ik schreef daar een half jaar geleden deze blog over), nu dus naar Maison et Objet. En beide beurzen zijn totaal niet te vergelijken zo bleek. En dan met name in omvang. Show-Up wordt elk half jaar al groter, maar Maison et Objet is gigantisch, acht enorme hallen vol. En ik had maar een middag…
Dus besloten gewoon lekker rond te kijken en met te laten inspireren door al het moois. Daarnaast wilde ik sowieso bij een aantal merken langs die ik zelf verkoop. Heel leuk om de mensen met wie je normaal mailcontact hebt, in het echt te zien en te spreken.

planten plafond inspiratie

Elvang

Zo werd ik enthousiast onthaald door Tina op de stand van Elvang. Ik kreeg een lekkere kop thee en vol trots liet Tina me de nieuwste Elvang collectie zien. Zo zijn er nieuwe kleuren van de Basket plaid, de plaid in ajour motief met de kleine gaatjes. Ook is er een nieuwe serie met strepen, erg mooi. Een derde serie met harde kleuren laat ik even aan me voorbij gaan, daar werd ik (en Tina ook) minder enthousiast van. Deze week snel de nieuwe 2 lijnen bestellen.

Elvang plaids

Klippan

Ook ben ik bij de stad van Klippan geweest. Al vier jaar probeer ik de Klippan plaids (en ook de kussens) in mijn webshop te mogen verkopen. Er zit namelijk een stop op het aantal webwinkels dat ze willen hebben om exclusiviteit te behouden. Vorig jaar kreeg ik eindelijk groen licht voor de baby collectie, de wiegdekens en ledikantdekens. Afgelopen week kreeg ik te horen dat ik eindelijk ook de plaids en kussens mag verkopen. Wat was ik blij. Ze hebben zulke mooie patronen, echte en aanvulling op de designs die ik al heb. Dus vorige week al meteen twee dozen besteld. Je vindt de nieuwe Klippan plaids en kussens hier.
Terug naar Maison et Objet waar ik één van de Zweedse managers sprak. Hij vertelde dat de oude baas van Klippan nog steeds de wol test. Hij doet dat door een halve minuut met zijn ogen dicht geconcentreerd de wol tussen zijn vingers te laten gaan. Na zijn test komt het verlossende ja of nee (in het Zweeds) en wordt de partij wol wel of niet ingekocht. Een heerlijk verhaal toch…

Klippan plaids

La Cerise sur le Gateau

Op naar La Cerise sur le Gateau waar ik Imke de Nederlandse agente sprak. Uitgebreid bij zitten kletsen over de nieuwe collectie. Hele mooie nieuwe kleuren kussens die allemaal erg goed met elkaar te combineren zijn. Ook fijn dat een aantal kussens die bij mij snel uitverkocht waren, nog te verkrijgen zijn. Ik krijg het nog druk met bestellen dus…

groene kussens la Cerise sur le Gateau

Interieur Inspiratie

Naast het netwerken met de merken, heb ik ook tijd gehad om lekker rond te lopen en de sfeer te proeven. Wat mij opviel was het grote aanbod aan Nederlandse merken. Zo had Zuiver samen met Dutchbone een geweldige stand. Heel groot, je want je in een compleet huis. Zo ontzettend mooi allemaal, ik hou van die stijl. Heerlijk te combineren met veel planten. Je krijgt dan echt die Urban Jungle stijl.

groene planten inspiratie Brina Blum
Ook de erg mooie en grote stand van HKLiving sprong er uit. Alle drie deze Nederlandse merken kenmerken zich door de Urban Jungle stijl. Bij Zuiver wat strakker, bij Dutchbone wat donkerder en bij HKLiving juist weer wat lichter. Nederland mag trots zijn op zulke mooie merken.

planten woonkamer inspiratie
Ook Pols Potten had een gave stand, maar dan in en heel andere stijl. Veel wit en fluor, de knalkleuren als hardroze, felgeel en paars kwamen je tegemoet. Leuk zo’n heel andere stijl.

vaasjes inspiratie
Er was een aparte hal met alles op keuken gebied, pannen, messen en de meest uiteenlopende serviezen. Daarnaast een hal met geuren, van kaarsen tot huis parfums. Heel anders was de hal met strak conceptueel interieur design. En natuurlijk heel erg veel voor kinderen. Dat er zoveel merken kinderkamer accessoires bestaan had ik niet verwacht. En dan heb ik daarvan geeneens alles gezien.

ParijsDit was mijn impressie van Maison et Objet. Niet alles kunnen zien dus, maar enorm genoten en vol inspiratie nam ik de RER terug naar centrum Parijs. Waar we nog 2 dagen genoten van deze heerlijke stad.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.