Het onderhoud van een wollen plaid

blog onderhoud wollen plaids

Het onderhoud van een wollen plaid

Daar ligt ie dan te pronken op je bank, je nieuwe wollen plaid. Precies in de kleur die je wil en het soort wol wat je fijn aan vindt voelen (tip: alles over wol in ons andere blog artikel). Heerlijk ‘s avonds lekker onder je nieuwe plaid en gebruik je ‘m niet, dan ligt ie mooi over de leuning. Maar hoe hou je je wollen plaid mooi? Hoe onderhoud je ‘m en wat moet je wel of niet doen. We vertellen je hier alles over.

bordeauxrode plaid wol klippan

Je wollen plaid heeft vrijwel geen onderhoud nodig

We beginnen met het goede nieuws. Om je wollen plaid mooi te houden hoef je vrijwel niks  te doen. Wol is een natuurproduct en een van de kenmerken van wol is dat wol vuil afstotende eigenschappen heeft. Dus doe je geen gekke dingen zoals een pan spaghettisaus over je plaid gooien, dan blijft je plaid gewoon mooi zonder dat je iets hoef te doen. Je kunt ‘m eventueel soms buiten luchten, het liefst als het koud wat vochtig weer is (geen regen). Dan is ie weer fris.

roze plaid lamswol klippan

En weer schoon

Is je wollen plaid toch vuil geworden, tja helaas toch die spaghettisaus. Dan moet je de meeste wollen plaids laten stomen. Dit geldt voor onze alpacawollen plaids, alle plaids van John Hanly (brushed mohair, cashmere, lamswol, pure wol). Echter sommige plaids kun je wassen met een wolwas programma. Dit geldt voor alle plaids van Klippan. Overigens ook voor de Klippan babydekens. Daarnaast zijn de merinowollen woonplaids ook geschikt om in de wasmachine met een koud wolwas programma te wassen.

gele plaid wol Klippan

En een wollen deken?

Voor wollen dekens geldt in principe hetzelfde. Ze worden niet snel vuil. En zeker omdat je een wollen deken op je bed gebruikt, zal ie schoon blijven. Ook hier kun je af en toe even buiten luchten. Toch vies, dan kunnen onze wollen dekens van Silkeborg Uldspinderi in de wolwas. Ook weer heel makkelijke en praktisch dus.
Dus eigenlijk is het onderhoud van een wollen plaid of wollen deken nihil. Niks houd je dus tegen om zo’n mooi wollen product te gebruiken op je bank of bed. Veel plezier ermee.

wollen deken grijze blokken

Kleur in je interieur magazine
[arpw thumbnail="true" limit="3" date="true" excerpt="true" excerpt_length="10" thumbnail_size="full"]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

Wil je graag hulp bij het toevoegen van kleur aan je interieur? Laat je inspireren door de ideeën in het Inspiratie E-magazine 'Kleur in je interieur'. Door de tips uit dit e-magazine toe te passen ben jij straks trots op je eigen mooie huis en stap je iedere dag een fijn en warm interieur binnen. Want met kleur maak je van je huis een eigen thuis.
Vraag het E-magazine gratis aan

*Een kleine waarschuwing: het downloaden van dit e-magazine kan zorgen voor enthousiasme en hebberigheid. Je vindt gelukkig in het e-magazine ook de nodige links waarmee je de mooiste producten direct in de webshop kunt bestellen.
Ook ontvang je van ons 2 keer per maand de nieuwste interieurtips, zodat je steeds weer nieuwe inspiratie krijgt voor jouw interieur.