Geef je huis een opfrisbeurt met frisse voorjaarskleuren

Voorjaarskleuren in huis

Wat heerlijk, de lente is begonnen! Vroeger was dat het moment om het huis eens flink schoon te maken. Vandaag de dag is het meer het moment om frisse en vrolijke kleuren in huis te halen. En dag te zeggen tegen de warme donkere kleuren. Want zeg nou zelf: gekleurde bloemen, fluitende vogels en licht in huis dat doet toch ieder mens goed? Daarom hebben we in dit artikel wat inspiratie voor jou om jouw huis een opfrisbeurt te geven met frisse voorjaarskleuren.

Wat zijn frisse voorjaarskleuren?

Het antwoord is simpel: alle kleuren van de regenboog. 😉 Kijk ook eens in de natuur. Welke kleuren komen daar weer naar voren? Paarse krokussen, roze bloesem, groen gras, blauwe luchten en natuurlijk de gele zon. Allemaal echte voorjaarskleuren waar we vrolijk van worden. En ze doen het allemaal goed in het interieur.

voorjaarskleuren in huis

Doe een rondje in huis

Loop eens een rondje door je huis en kijk eens goed naar wat jouw aandacht trekt. Waar is het donker? Waar liggen accessoires die je zou kunnen vervangen voor vrolijkere items? Maar ook: in welke ruimte ben je zelf het meeste? In die ruimte wil je je goed voelen en daar wil je dus ook die vrolijkheid en het lichte aspect terug laten komen. Zodra je weet waar je aanpassingen wilt gaan doen, ga je bedenken wat je precies wilt veranderen.

Met welke items kan ik mijn huis een opfrisbeurt geven?

Een opfrisbeurt in huis kan je rigoureus aanpakken. Denk aan het schilderen van muren, vervangen van meubels, etc. Maar het kan ook kleiner. Gooi eens een andere sprei op bed, leg een gekleurd kussen in jouw favoriete stoel en hang een vrolijk plaid over de bank. Je hebt meteen een hele andere look & feel in huis.

plaid wol lila geel silkeborg

Welke kleur past bij jou en jouw interieur?

Als jij jouw huis een opfrisbeurt gaat geven met voorjaarskleuren, is het belangrijk om na te denken over de kleuren die je gaat toepassen. Wat voor kleur vind je mooi? De een houdt van rood, de ander van blauw. 😉 Of wellicht ben je allergisch voor felle kleuren. Probeer jezelf dan eens uit te dagen en start met een pasteltint.  Misschien pakt het wel beter uit dan je had verwacht.

Maar vooral bij fellere kleuren is het belangrijk dat je voor een kleur gaat waar jij van houdt. Het zal namelijk meer de aandacht trekken dan een donkere of neutrale kleur. En je wilt natuurlijk niet de aandacht vestigen op een kleur die jij spuuglelijk vindt.

Daarnaast is het ook goed om na te denken over de andere kleuren die jij toepast in jouw interieur. Wanneer je nu veel neutrale kleuren in huis hebt, dan hoef je je daar niet zo druk over te maken. Daar past vrijwel alles bij. Maar heb je al een uitgesproken interieur, dan is het goed om te kijken welke frisse kleur een goede aanvulling is. En of jij wilt dat de tinten bij elkaar passen of dat het juist moet contrasteren.

bank voorjaar kleuren plaids kussens

Mix & match

Als laatste iets dat voor veel mensen ingewikkeld is: mixen en matchen. In een comfortabel interieur wordt er constant naar een balans gezocht tussen mixen en matchen. Wanneer je doorslaat in één bepaalde kleur, dan wordt het vaak als te overheersend ervaren. Denk maar eens aan wanneer jij enkel rood zou toepassen in jouw interieur. Wat voor gevoel geeft dat jou? Om dat te voorkomen is het slim om meerdere tinten en structuren te combineren.

In het frisse voorjaar zie je ook veel mensen pasteltinten combineren. Deze gaan vaak goed samen, omdat ze van zichzelf al een zachte kleur hebben en niet snel contrasteren met andere kleuren. Dus wil je veilig mixen & matchen en jouw interieur een opfrisbeurt geven? Kijk eens naar pasteltinten.

Hoe ga jij het voorjaar in huis halen met frisse voorjaarskleuren?

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.