Picknicken

picknickkleden blog inspiratie picknick

Het is altijd tijd voor een picknick

Ook al breng je dit jaar de vakantie thuis of in eigen land door en kan de geplande reis naar Frankrijk of Turkije niet doorgaan, dan nog kun je het gezellig maken. Voor picknicken is ieder moment geschikt. Of je nu lekker buiten wilt ontbijten terwijl de dauw langzaam van het gras verdwijnt, of na een heerlijke fietstocht of wandeling een mooi plekje in het bos vindt voor de lunch. Picknicken kano overal. Zeker als je zo’n heerlijk zacht en royaal picknickkleed meeneemt. Natuurlijk hebben we die ook bij Ookinhetpaars.

Mag je overal in Nederland ‘in het wild’ picknicken?

In tegenstelling tot wildkamperen is picknicken vrijwel overal toegestaan. Er zijn in sommige natuurgebieden speciale picknickplaatsen, maar als je op een rustige plek elders in het bos of op de hei wilt neerstrijken is dat meestal geen probleem. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je geen sporen achterlaat na je picknick. Dus neem een afvalzak mee en ruim alles netjes op. Achtergelaten plastic en ander verpakkingsmateriaal kan gevaarlijk zijn voor dieren en bovendien duurt het tientallen jaren voordat het is vergaan.
picknick kleed wol oranje ruiten

Een gezonde picknick in de vrije natuur

Als je gaat picknicken dan kun je dat zo gezond doen als je zelf wilt. Een frisse fruitsalade maak je heel simpel door fruit in stukjes te snijden, te mengen en in te vriezen. Neem het fruit bevroren mee, tegen de tijd dat je neerstrijkt op een heerlijke picknickplek is het ontdooid maar nog wel lekker fris. Sommige koeltassen hebben een speciaal compartiment voor zwaardere dingen zoals een fles limonade. Door die in een apart vak op te bergen worden je zorgvuldig klaargemaakte broodjes niet geplet.

Een heerlijk picknickkleed van pure wol

Zoals je gewend bent van Ookinhetpaars zijn we altijd op zoek naar mooie dingen. Dat geldt ook voor onze gloednieuwe collectie picknickkleden van Tweedmill Textiles en van The Tartan Blanket Company. Gemaakt van pure wol en daardoor heerlijk zacht. Uiteraard duurzaam geproduceerd, want ook dat is een voorwaarde om items in onze collectie op te nemen. De picknickkleden hebben een royaal formaat van ca 150 x 180 cm en zijn verkrijgbaar in verschillende dessins, zowel stijlvol als vrolijk. Zo wordt picknicken extra gezellig.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ookinhetpaars
Gratis in je mail

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ellen: Heel erg bedankt voor het kleur e-magazine. Ik werd er helemaal blij van (en geïnspireerd).
close-link