Picknicken

picknickkleden blog inspiratie picknick

Het is altijd tijd voor een picknick

Ook dit jaar zullen veel mensen ervoor kiezen om hun vakantie dichtbij huis door te brengen. Maar dat hoeft de pret niet te drukken! Ook rondom huis of op een vakantieplek in de buurt kun je genoeg leuke dingen doen. Picknicken is hier een goed voorbeeld van. Vooral met heerlijk weer is het lekker genieten op een mooie plek in de natuur. Of je nu lekker buiten wilt ontbijten terwijl de dauw langzaam van het gras verdwijnt, of na een heerlijke fietstocht of wandeling een mooi plekje in het bos vindt voor de lunch. Picknicken kan overal! Zeker als je zo’n heerlijk zacht en royaal picknickkleed meeneemt. Natuurlijk hebben we deze kleden ook bij Ookinhetpaars.

Mag je overal in Nederland ‘in het wild’ picknicken?

In tegenstelling tot wildkamperen is picknicken vrijwel overal toegestaan. Er zijn in sommige natuurgebieden speciale picknickplaatsen, maar als je op een rustige plek elders in het bos of op de hei wilt neerstrijken is dat meestal geen probleem. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je geen sporen achterlaat na je picknick. Dus neem een afvalzak mee en ruim alles netjes op. Achtergelaten plastic en ander verpakkingsmateriaal kan gevaarlijk zijn voor dieren en bovendien duurt het tientallen jaren voordat het is vergaan.

picknickkleed natuurlijk

Een gezonde picknick in de vrije natuur

Als je gaat picknicken dan kun je dat zo gezond doen als je zelf wilt. Een frisse fruitsalade maak je heel simpel door fruit in stukjes te snijden, te mengen en in te vriezen. Neem het fruit bevroren mee, tegen de tijd dat je neerstrijkt op een heerlijke picknickplek is het ontdooid maar nog wel lekker fris. Sommige koeltassen hebben een speciaal compartiment voor zwaardere dingen zoals een fles limonade. Door die in een apart vak op te bergen worden je zorgvuldig klaargemaakte broodjes niet geplet.

De picknickleden die je kunt vinden in onze webshop zijn ideaal om mee te nemen tijdens een heerlijke wandeltocht. Dit kun je prima doen in het heuvelachtige gebied in Zuid-Limburg. Op internet kun je prachtige wandelroutes in heel Nederland vinden. Natuurlijk zullen sommige mensen ervoor kiezen om toch naar het buitenland op vakantie te gaan. Tijdens een kampeervakantie in bijvoorbeeld de Belgische Ardennen, in Duitsland of Frankrijk kun je de picknickkleden natuurlijk ook meenemen. Romantisch met zijn tweeën of gezellig met je gezin picknicken in de bergen of aan het water. En wat dacht je van een fietsvakantie in binnen of buitenland? Helemaal duurzaam en ook nog eens sportief! Ook dan kun je je multifunctionele picknickkleed natuurlijk meenemen 🙂

picknicken fietsvakantie

 

Call to action picknickkleden

Een heerlijk picknickkleed van pure wol

Zoals je gewend bent van Ookinhetpaars zijn we altijd op zoek naar mooie dingen. Dat geldt ook voor onze gloednieuwe collectie picknickkleden van Tweedmill Textiles en van The Tartan Blanket Company. Gemaakt van pure wol en daardoor heerlijk zacht. Uiteraard duurzaam geproduceerd, want ook dat is een voorwaarde om items in onze collectie op te nemen. De picknickkleden hebben een royaal formaat van ca 150 x 180 cm en zijn verkrijgbaar in verschillende dessins, zowel stijlvol als vrolijk. Zo wordt picknicken extra gezellig. Dus ook ideaal om met vrienden te genieten op je picknickkleed, met een lekker glas wijn heerlijk bijkletsen tijdens de zomeravonden. Ook nog eens coronaproof in de buitenlucht.

picknicken en hiken

 

En als we weer meer mogen..

Dan hopen we natuurlijk dat je naar een muziek- of foodfestival mag gaan! Hoe fijn zou het zijn om weer als vanouds te mogen genieten met je geliefde, vrienden of gezin op een heerlijk festival. Ook voor festivals zijn deze picknickkleden perfect. Met de zon en een (alcoholvrij) biertje erbij kom je niet meer van je picknickkleed af!

Nog even volhouden en dan kunnen we in de zomer hopelijk weer meer. We hopen dat je door dit blog in ieder geval geïnspireerd bent geraakt voor een heerlijke picknick al dan niet dichtbij huis. Een heel fijn voorjaar en zonnige zomer gewenst!

picknickkleed festival

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.