Grafische plaids van ontwerpster Tina Ratzer

Plaids en kussens met een grafisch patroon met een twist

Zoals jullie wel weten hebben we al een tijdje de grafische plaids van Tina Ratzer in ons assortiment, één van onze mooiste collecties. Het leek me daarom leuk om wat achtergrond informatie te vertellen over deze plaids, waar ze vandaan komen, het verhaal achter het design en de maakster.

Grafisch met een twist

Je ziet veel grafische patronen in het interieur, zowel in woonaccessoires zoals kussens en plaids, maar bijvoorbeeld ook in behang. Grafisch is stoer, spannend en makkelijk te combineren.
De ontwerpster van deze serie plaids, Tina Ratzer, heeft zich laten inspireren door al dat grafische maar heeft er wel haar eigen draai of twist aan gegeven. Haar ontwerp heet Twist a Twill. Het textiel ontwerp bestaat uit driehoekjes maar er zit steeds een twist in, net even een onregelmatigheid in de rangschikking van de driehoeken. Dat maakt het extra spannend, niet dat hele regelmatige van de driehoekjes naast elkaar. Prachtige plaids in vele kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een plaid in grijs, groen, of geel.

groene plaid grafische Tina Ratzer

Merinowol

De plaids zijn gemaakt van (diervriendelijk geproduceerde) merinowol. Merinowol wordt tegenwoordig ook veel gebruikt voor outdoor kleding omdat het warm houdt maar ook goed vocht doorlaat. Daarnaast kriebelt het niet of nauwelijks (of iets kriebelt is trouwens erg persoonlijk). Ik vind het gevoel van de dikte van deze plaids altijd goed vergelijkbaar met die ouderwetse wollen dekens van vroeger.

Tina Ratzer

Tina Ratzer studeerde textiel design en weven aan de Design School Kolding in Denemarken. In 1999 richtte ze haar eigen studio ratzer.dk op. Tina Ratzer werkt veel met geometrische patronen en brengt altijd een evenwichtige kleurstelling aan in haar ontwerpen. Haar ontwerpen liggen in musea over de hele wereld zoals het Kunstindustrimuseet in Kopenhagen, het MOMA en het Cooper-Hewitt National Design Museum in New York en het museum of Contemporary Art in Chicago.

rode plaid Tina Ratzer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.ookinhetpaars.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 188 reviews.