Rood in je interieur

rood interieur

Simply Red: interieur tips voor Valentijn, rood in huis

Wanneer ik aan de kleur rood denk, denk ik aan passie, zoet en aan warmte, maar ook aan een vleugje rock & roll en durf. Wie kiest voor rood heeft lef! Maar hoe combineer je nou zo’n krachtige kleur in huis?
Gelukkig bestaan er vele kleuren rood en is ‘er altijd wel een kleur rood die bij jou en je interieur past. Kersenrood, bordeauxrood, fel rood, zacht pastel rood, je kunt er alle kanten mee op, zowel in je garderobe en zeker ook in je interieur.

slaapkamer rode sprei
Ga je voor een felle kleur rood, dan is het verstandig om het bij een paar key items te houden. Subtiel is hier in het sleutelwoord. Less is more! Heb je een opvallend licht interieur met veel wit en grijs? Dan kan één item zoals een rode lamp een rode stoel of een rood kussen zo ontzettend mooi en verrassend staan! Je hele huis fleurt ‘er van op. Erg gedurfd? Probeer dan eerst eens een vaas met rode bloemen in je huis te zetten, verander af en toe van plaats en zie wat het met de ruimte doet. Het is net zoiets als rood gelakte nagels bij een verder neutrale outfit: ze geven je net de oppepper die je nodig had.
De kleur rood geeft energie, je hart gaat ‘er sneller van kloppen en onze stofwisseling wordt geactiveerd. Wil jij graag muren in je huis rood verven? Dit kan je het beste doen in een ruimte waar actie plaats vindt zoals in je studeerkamer of de keuken, want rood schijnt ook de eetlust te stimuleren. Leuk wanneer je van koken houdt! Maar ook in de woonkamer kan de kleur rood je interieur ophalen. Hou het wel subtiel. Kies bijvoorbeeld voor een rode plaid op de bank.

rode plaid bank
Kijk naar je eigen persoonlijkheid om te zien welke kleuren rood bij jou passen. Ben jij een vrij rustig en introvert persoon? Kies dan voor zachte pastel tinten met een vleugje frambozenrood in plaats van heftig brandweerrood.
Happy Valentine!

plaid rood Klippan
 

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.