5 tips om sfeer te brengen in je woonkamer

5 tips sfeer interieur

5 tips om sfeer te brengen in je woonkamer

De woonkamer moet een plek zijn om je heerlijk te kunnen ontspannen! Onder het genot van een hapje en een drankje genieten van je favoriete film of serie op de bank, een boekje of tijdschrift lezen onder een dekentje, enzovoorts. Op welke manier kun je voor meer sfeer in de woonkamer zorgen, zonder dat deze ruimte te druk wordt? In dit artikel geven we je vijf handige tips!

Tip 1: voeg subtiele blauwe elementen toe aan je interieur

Blauw zou je denken. Dat is toch een koele kleur? Maar de juiste kleur blauw en goed gecombineerd geeft juist veel warmte en sfeer. Er zijn verschillende soorten blauwe accessoires, die je hierbij kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een blauwe vaas, een blauwe kaarsenstandaard, enzovoorts.

blauwe kussens sfeer
Onze blauwe kussens vind je hier.

Tip 2 plaatsen van sfeerverlichting

Ook sfeerlichting heeft vaak een warme uitstraling en daarmee een positieve invloed op de sfeer in ruimtes. Kies bijvoorbeeld voor een mooie hanglamp aan het plafond! Via deze website kun je een vakman inschakelen voor het plaatsen van sfeerverlichting.

woonkamer sfeerverlichting

Tip 3 Sfeer aanbrengen met kussens en plaids

Eerder gaven we al de tip om subtiele blauwe elementen aan je interieur toe te voegen. Maar je kunt ook kiezen voor een neutrale kleur. Combineer bijvoorbeeld een grijs kussen met wat andere rustige tinten. Hier zie je er een voorbeeld van. Combineer ze natuurlijk met een wollen plaid. De plaids zorgen dat je het ook in de herfst en winter lekker warm hebt.

grijze kussens

Tip 4 voeg planten toe aan je interieur

Door meer planten in huis te gebruiken, zal een woonkamer gezelliger ogen. Daarbij zorgen de planten voor de productie van zuurstof, waardoor je je tegelijkertijd beter kunt concentreren in de woonkamer. Kies voor een mooie grote kamerplant, of gebruik verschillende kleine potjes met planten.
woonkamer plaid planten

Tip 5 Voorzie de muren van een kleurtje

Witte muren kunnen al snel saai zijn, waardoor het slim is om de muren enigszins op te vrolijken. Dit doe je bijvoorbeeld door de wanden te verven, van een laagje behang te voorzien of te verfraaien met muurstickers.

woonkamer kleur muur plaid oranje

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.