5 tips om sfeer te brengen in je woonkamer

5 tips sfeer interieur

5 tips om sfeer te brengen in je woonkamer

De woonkamer moet een plek zijn om je heerlijk te kunnen ontspannen! Onder het genot van een hapje en een drankje genieten van je favoriete film of serie op de bank, een boekje of tijdschrift lezen onder een dekentje, enzovoorts. Op welke manier kun je voor meer sfeer in de woonkamer zorgen, zonder dat deze ruimte te druk wordt? In dit artikel geven we je vijf handige tips!

Tip 1: voeg subtiele blauwe elementen toe aan je interieur

Blauw zou je denken. Dat is toch een koele kleur? Maar de juiste kleur blauw en goed gecombineerd geeft juist veel warmte en sfeer. Er zijn verschillende soorten blauwe accessoires, die je hierbij kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een blauwe vaas, een blauwe kaarsenstandaard, enzovoorts.

blauwe kussens sfeer
Onze blauwe kussens vind je hier.

Tip 2 plaatsen van sfeerverlichting

Ook sfeerlichting heeft vaak een warme uitstraling en daarmee een positieve invloed op de sfeer in ruimtes. Kies bijvoorbeeld voor een mooie hanglamp aan het plafond! Via deze website kun je een vakman inschakelen voor het plaatsen van sfeerverlichting.

woonkamer sfeerverlichting

Tip 3 Sfeer aanbrengen met kussens en plaids

Eerder gaven we al de tip om subtiele blauwe elementen aan je interieur toe te voegen. Maar je kunt ook kiezen voor een neutrale kleur. Combineer bijvoorbeeld een grijs kussen met wat andere rustige tinten. Hier zie je er een voorbeeld van. Combineer ze natuurlijk met een wollen plaid. De plaids zorgen dat je het ook in de herfst en winter lekker warm hebt.

grijze kussens

Tip 4 voeg planten toe aan je interieur

Door meer planten in huis te gebruiken, zal een woonkamer gezelliger ogen. Daarbij zorgen de planten voor de productie van zuurstof, waardoor je je tegelijkertijd beter kunt concentreren in de woonkamer. Kies voor een mooie grote kamerplant, of gebruik verschillende kleine potjes met planten.
woonkamer plaid planten

Tip 5 Voorzie de muren van een kleurtje

Witte muren kunnen al snel saai zijn, waardoor het slim is om de muren enigszins op te vrolijken. Dit doe je bijvoorbeeld door de wanden te verven, van een laagje behang te voorzien of te verfraaien met muurstickers.

woonkamer kleur muur plaid oranje

Kleur in je interieur magazine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

Wil je graag hulp bij het toevoegen van kleur aan je interieur? Laat je inspireren door de ideeën in het Inspiratie E-magazine 'Kleur in je interieur'. Door de tips uit dit e-magazine toe te passen ben jij straks trots op je eigen mooie huis en stap je iedere dag een fijn en warm interieur binnen. Want met kleur maak je van je huis een eigen thuis.
Vraag het E-magazine gratis aan

*Een kleine waarschuwing: het downloaden van dit e-magazine kan zorgen voor enthousiasme en hebberigheid. Je vindt gelukkig in het e-magazine ook de nodige links waarmee je de mooiste producten direct in de webshop kunt bestellen.
Ook ontvang je van ons 2 keer per maand de nieuwste interieurtips, zodat je steeds weer nieuwe inspiratie krijgt voor jouw interieur.