De warme najaarskleuren van 2016 voor het interieur

blog najaarskleuren interieur

De kleuren voor najaar 2016 in jouw interieur

Het is heerlijk genieten van de nazomer op dit moment. Maar de dagen worden al korter, ik zit regelmatig met een spinnenweb in mijn haar als ik door de tuin loop en voor je het weet zitten we weer vaker binnen. En dan hebben we natuurlijk weer erg veel zin om ons huis gezellig en knus te maken. De kaarsjes aan, de gordijnen dicht en met een lekkere plaid op de bank. En vergeet de kop warme chocolademelk niet.
Op de Home and Gifts vakbeurs Show-Up waar ik een paar weken geleden was kwamen de warme najaarstinten je al tegemoet. Wat zijn de kleuren die we dit najaar en winter veel terug gaan zien in ons interieur?

Warm bordeauxrood

Wat meteen opvalt is bordeauxrood. Bordeauxrood is echt de kleur voor dit najaar. Prachtig te combineren met grijs en zwart zodat het warme donkere rood en mooi uitsteekt. Hou het wel bij kleinere objecten zoals je woonaccessoires. En hele muur bordeauxrood komt te veel op je af. Je wilt juist de knusheid en warmte benadrukken. Dus kies voor een rood kussen die je mooi combineert met bijvoorbeeld een beige of bruine plaid.

rood groene plaid en kussen

Groen, Urban Jungle blijft

Groen zien we al een hele tijd in het interieur. Vooral zacht mintgroen zag je afgelopen zomer veel. In het najaar worden de kleuren wat zwaarder en warmer. Je ziet dan meer flessengroen en andere warmere donkere groenen. En natuurlijk blijf je veel planten zien in het interieur. De cactus is niet meer weg te denken maar ook andere soorten en dan het liefst in groepjes bij elkaar zorgen voor jouw Urban Jungle in je woonkamer. Groen staat mooi met een grijze plaid.

groene plaid merinowol

Poederroze en fuchsia

Naast de wat zwaardere, warmere kleuren, blijft pastel ook in het najaar de woonkamers domineren. En dan met name pastelroze is en blijft populair. Niet gek want met zachtroze kun je veel combineren. Bijvoorbeeld met de nieuwe bordeauxrode kleur. Maar ook in een rustig, vrij witte woonkamer, steekt een vleug poederroze prachtig af. En durf poederroze eens te combineren met wat hardere roze tinten, zoals een fuchsia roze kussens.

roze kussens

En natuurlijk nog steeds okergoud

Door Flexa aan het begin van dit jaar uitgeroepen tot woonkleur van 2016: okergoud. En we zijn ‘m nog niet zat. Want okergoud is een prachtige, warme diepe kleur en past dus uitstekend bij ons najaarshuis. Okergoud is erg mooi met zwart, maar misschien nog wel mooier met grijstinten omdat dat het felle van het okergoud net wat verzwakt en dus zorgt voor dat de kleur warmer oogt. Pas jij al wat okergoud toe in je interieur?

plaids geel en bruin
Ik hoop dat ik je met deze kleurrijke blog al wat mooie ideetjes voor je huis heb kunnen geven. Ik ben erg benieuwd wat jouw favoriete kleur is voor je woonkamer en hoe jij jouw woonkamer najaarsklaar maakt?

Kleur in je interieur magazine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

Wil je graag hulp bij het toevoegen van kleur aan je interieur? Laat je inspireren door de ideeën in het Inspiratie E-magazine 'Kleur in je interieur'. Door de tips uit dit e-magazine toe te passen ben jij straks trots op je eigen mooie huis en stap je iedere dag een fijn en warm interieur binnen. Want met kleur maak je van je huis een eigen thuis.
Vraag het E-magazine gratis aan

*Een kleine waarschuwing: het downloaden van dit e-magazine kan zorgen voor enthousiasme en hebberigheid. Je vindt gelukkig in het e-magazine ook de nodige links waarmee je de mooiste producten direct in de webshop kunt bestellen.
Ook ontvang je van ons 2 keer per maand de nieuwste interieurtips, zodat je steeds weer nieuwe inspiratie krijgt voor jouw interieur.