Wat is het verschil tussen een plaid en een deken?

verschil plaid en deken

Wat is het verschil tussen een plaid en een deken?

Dat is iets dat jij je wellicht ook weleens hebt afgevraagd. Gelukkig kunnen wij jou daar een antwoord op geven! Simpel gezegd heeft een plaid een standaardmaat die je meestal op de bank gebruikt en gebruik je een deken voor op bed. Een deken heeft dus vaak een groter formaat. In deze blog gaan we verder in op de formaten plaids en dekens in ons assortiment en wat je er mee kan. En ken je onze nieuwe eigen collectie plaids al? Zeker de moeite waard om eens te bekijken in onze webshop.

collecite ookinhetpaars

 

Een mooie deken voor op bed

Zoals gezegd gebruik je een deken voor op bed. Bij Ookinhetpaars hebben we verschillende formaten dekens waar je uit kunt kiezen. Lees hier meer over in onze blog ‘Welke maat plaid op bed?‘.

Het Poolse merk Moyha heeft prachtige wollen dekens. De wollen deken is terug van weggeweest. Steeds meer mensen gaan weer slapen onder een wollen deken. Wol is namelijk een natuur product en ademt. Onder wol blijf je lekker warm, maar het wordt nooit te warm. Dus je gaat er niet van zweten, wel zo prettig! Daarnaast staat een wollen deken natuurlijk prachtig op je bed, kijk maar in de collage hieronder. Deze extra grote wollen deken is maar liefst 240 centimeter breed en 260 centimeter lang en past dus met gemak over je tweepersoonsbed. Heerlijk.. is het al bedtijd?!

deken voor op bed

 

Lekker knus op de bank met een warme plaid

Je bent je favoriete serie aan het kijken en je blijft net iets te lang bingen (ja eerlijk, zo’n avond hebben we allemaal weleens..). Opeens wordt het frisser in huis.. de thermostaat is uitgeschakeld omdat je normaal gesproken rond dit tijdstip al op bed ligt. Geen probleem, want met jouw fijne plaid kruip je alsnog lekker warm weg op de bank! En misschien is de verwarming op 21 graden zo helemaal niet meer nodig.. met de energierekeningen van tegenwoordig niet eens zo’n gek idee toch? 😉 Ook nog eens duurzaam, daar houden wij van!

Maar welke plaid kies je dan voor je Netflix avondjes? De standaard maat voor een plaid is tussen de 130 en 150 cm breed en 170 tot 200 cm lang. Dit is een formaat wat gemakkelijk te hanteren is en dat past op iedere bank. Als je de plaid even niet wilt gebruiken dan vouw je hem op en bergt hem weg, zonder dat je plaid veel ruimte in beslag neemt. Ookinhetpaars biedt je volop keuze voor plaids in de standaard maat. Sla dus snel jouw slag!

plaid voor de bank

We hopen dat het verschil tussen een plaid en deken duidelijker is geworden. En ach, een plaid kan ook op bed en lekker onder een dekentje op de bank kan natuurlijk ook 😉

Kleur in je interieur magazine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

Wil je graag hulp bij het toevoegen van kleur aan je interieur? Laat je inspireren door de ideeën in het Inspiratie E-magazine 'Kleur in je interieur'. Door de tips uit dit e-magazine toe te passen ben jij straks trots op je eigen mooie huis en stap je iedere dag een fijn en warm interieur binnen. Want met kleur maak je van je huis een eigen thuis.
Vraag het E-magazine gratis aan

*Een kleine waarschuwing: het downloaden van dit e-magazine kan zorgen voor enthousiasme en hebberigheid. Je vindt gelukkig in het e-magazine ook de nodige links waarmee je de mooiste producten direct in de webshop kunt bestellen.
Ook ontvang je van ons 2 keer per maand de nieuwste interieurtips, zodat je steeds weer nieuwe inspiratie krijgt voor jouw interieur.