Welke kussens op een hoekbank?

hoekbank

Welke kussens op een hoekbank?

Bij Ookinhetpaars vind je kussens in verschillende formaten. Op die manier kun je een mooi palet aan kussens samenstellen voor op je hoekbank. Wissel niet alleen af met kleuren die mooi bij elkaar passen maar ook met formaten. Kies bijvoorbeeld voor vierkante kussens en langwerpige kussens in verschillende maten. Op een grote hoekbank kun je veel kussens kwijt. Want je hebt nooit genoeg kussens toch? Begin eerst met een groter, vierkant woonkussen in de hoek en vul de bank aan met kleinere kussens. In de blog lees je meer over vierkante en langwerpige kussens en geven we je tips over het toepassen hiervan op een hoekbank.

Speelse langwerpige kussens

Een langwerpig kussen past perfect op een grotere bank of hoekbank. Een bank is namelijk altijd in de lengte dus daar staat een langwerpig kussen dat ook in de lengte is erg mooi op. Je trekt daarmee het brede rechte door in de hele styling en dat geeft een rustige uitstraling. We hebben een mooi assortiment voor je samengesteld zodat er altijd wel een pareltje voor jou te vinden is waarmee jij jouw bank op kunt fleuren. Onze langwerpige kussens vind je in verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld eens aan de alpacawollen sierkussens van het Deense merk Elvang verkrijgbaar in maar liefst zes kleuren. Ze hebben een mooi zacht ruitenpatroon en de kleur loopt van heel licht naar donker. Wist je trouwens dat van deze serie ook bijpassende plaids te krijgen zijn? Maar we hebben natuurlijk ook kussens van andere materialen, hierover lees je meer in de volgende alinea.

 

langwerpige kussens

 

Combineer verschillende materialen en kleuren

Bij Ookinhetpaars kun je kiezen uit verschillende materialen sierkussens. Bij ons kun je terecht voor prachtige kussens van meubelstof, kussens van katoen of kussens van linnen. Of kies een kussen van wol, heerlijk zacht! Wil je liever nog zachtere kussens? Ga dan voor velvet! Velvet kussens zijn heerlijk zacht en hebben een chique uitstraling. Als je houdt van een inrichting met een klassiek tintje dan passen onze velvet kussens daar perfect bij. De stof is zeer duurzaam en glanst prachtig. Deze kussens maken van je bank een fijne plek om te zitten en bovendien een echte blikvanger in je interieur. Perfect te stylen op een hoekbank. Kies voor kussens in dezelfde tint of wissel juist af met patronen en kleuren. De afwisseling zorgt voor een spannend geheel.

 

velvet kussens hoekbank

 

Vierkante kussens zijn altijd goed op een hoekbank

Sierkussens heb je in allerlei vormen. De meest gangbare vorm is de vierkante kussen. Vierkante kussens passen op elke bank of stoel. Dus ook op een hoekbank! Daardoor zijn ze makkelijk te combineren met elkaar of met andere groottes. Zo kleed je je hoekbank leuk aan. De vierkante kussens van Ookinhetpaars zijn er in verschillende formaten, van klein tot groot. In onze eerdere blog lees je meer over de formaten en geven we je tips over hoeveel sierkussens je kan plaatsen op een bank. De standaard maat van vierkante sierkussens is 50 x 50 cm. Niet al te groot dus passend op elke bank, zelfs als je meerdere exemplaren neer legt. Gebruik ze als steun in de rug, dat zit lekker comfortabel. Maak een kleurenpallet en wissel af met verschillende tinten. Kijk vooral ook naar de kleur van een muur in je huis of de kleur van je accessoires. Wij hebben  veel verschillende kleuren in ons assortiment. Ga bijvoorbeeld meteen naar de paarse kussens of de gele kussens. Veel keuze dus en dus zit er vast een mooi sierkussen voor jou bij!

 

shop vierkante kussens

En nog een laatste tip: kies kussens die bij jouw smaak en stijl passen. Hou je van klassiek? Dan staan geruite kussens bijvoorbeeld erg chic. Ben je meer van de vintage, bohemian stijl? Ga dan voor kleurrijke kussentjes. Wil je een extra luxe uitstraling in je interieur? Dan past velvet perfect. Kortom, voor ieder wat wils! Veel shopplezier bij Ookinhetpaars! 🙂

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.