De top 10 mooiste grijze kussens

grijze kussens top 10 blog

Top 10 grijze kussens voor op je bank

Een grijs kussen op mijn bank? Ja natuurlijk. Want grijs is zo’n makkelijke kleur. Grijs combineert namelijk heel makkelijk met elke andere kleur. Dus je kan met grijs alle kanten op. Combineer bijvoorbeeld verschillende grijstinten met elkaar en voeg wat wit en zwart toe. Met zo’n combinatie houdt je je interieur mooi rustig en stoer. Of kies naast grijs voor één of meer knalkleuren voor een kleurrijkere woonkamer. Het grijs zorgt dan voor wat rust en balans naast alle kleur. Voor deze blog hebben we voor jou de mooiste grijze kussens uit onze webshop uitgezocht. Ze hebben één ding gemeen: ze hebben allemaal een grijze kleur. Maar verder zijn ze heel verschillend, in tint, in formaat of in details. Kijk en lees maar mee.

Nummer 1 een antracietgrijs gebreid kussen

We beginnen deze blog met een voorbeeld van een antracietgrijs kussen. Hij is gebreid van een combinatie van wol met acryl wat ‘m en zacht uiterlijk geeft. De breisteek is een stoere dubbele gerstenkorrel steek (weet je die steek nog toen je zelf breide?). Een ander mooi detail is dat de naden naar buiten toe zijn gestikt want ‘m een extra accent geeft. En wat zo leuk is, er is ook een bijpassende grijze plaid. Dat combineert natuurlijk erg mooi op je bank.

kussen grijs gebreid antraciet

Tip 2 Met grote breisteek

Onze tip 1 had als kenmerk subtiel gebreid. Onze tweede tip is ook een gebreid grijs kussen maar dan heel grof gebreid. En dan in de rechte steek (denk weer aan de breilessen). Met de rechte breisteek krijg je ribbels. Dit grijze kussen is gebreid van hele dikke katoen. Daardoor krijg je die dikke ribbels. Hij is niet enorm groot dus hij kan er altijd wel bij op je bank.

kussen grijs gebreid katoen

Tip 3 lichtgrijs kussen van lamswol

Sinds september afgelopen jaar hebben we ons assortiment uitgebreid met het Zweedse merk Klippan. De producten van Klippan zijn gemaakt van lamswol en daardoor heerlijk warm en zacht. Het lamswol heeft het eco keurmerk dus dat is een prettige gedachte in het kader van de duurzaamheid. Zo zit nu ook dit lichtgrijze kussen in het assortiment. Het motief heet Samba, en het patroon is een visgraatje. Let ook op de randen die afgezet zijn met een mooie festonsteek. Er is ook een bijpassende grijze plaid. Ook daar is dus weer een mooie combi voor op je bank mee te maken.

kussen grijs lamswol

Tip 4 een kleurrijk grijs kussen

Vind je grijs toch wat saai? Dan kies je natuurlijk voor meer kleur. En voor een lekker drukke print. Dan is dit grijze kussen wat voor jou. Met een leuke drukke print en gave blauwe kwastjes aan de beide zijkanten. Ik vind het een leukie. En ook weer een lekker klein formaat dus hup hij kan er zo bij op je bank. Tip combineer ‘m met blauwe kussens zodat het blauwe randje extra wordt geaccentueerd.

kussen grijs blauw franjes

Tip 5 Van recycled denim

Dit is denk ik wel mijn favoriet. Waarom? Niet alleen omdat ie erg mooi is, maar vooral ook om het verhaal er achter. Het materiaal dat gebruikt is, is namelijk recycled denim. Ja spijkerbroekenstof dus. De stof van spijkerbroeken wordt hergebruikt voor het maken van deze woonaccessoires, ik vind het een mooi idee. Het materiaal wordt vermalen en vervolgens wordt er opnieuw draad van gesponnen. Met die draad kun je weven of breien. En dus is dit een product met een duurzaam verhaal. Dat spreekt mij altijd erg aan. Daarnaast is het gewoon een erg mooi grijs kussen en ook hierbij is een bijpassende grijze plaid.

kussen grijs gebreid House in Style

Tip 6 In het leer

Net nieuw in de shop is dit stoere grijze kussen. Gemaakt van lederlook en katoen met details als een gesp en een flap. Ook hier is grijs alles behalve saai. Dit grijze kussen zal zeker een blikvanger zijn op je bank. Leuk weetje: hij is er ook in het taupe. Ook een kleur die prachtig is in combinatie met grijs.

kussen antracietgrijs leer

Tip 7 Met ruiten

We gaan van heel donker antracietgrijs naar heel lichtgrijs, bijna wit. Deze kleur noemen ze Fleur de Sel, grijzig wit. Dit grijze kussen heeft een ruiten patroon. Hij is gemaakt van bio-katoen en de stof is dus geproduceerd met zorg voor het milieu. Ook deze vind je in verschillende andere kleuren in onze webshop, mocht je toch liever een andere kleur willen. Maar hier houden we het bij grijs. Ik denk dan ook dat dit lichtgrijze kussen een plekje op je bank verdient. Hij zal er in ieder geval lekker opvallen door het mooie ruiten patroon.

lichtgrijs kussen ruiten bio-katoen

Tip 8 Van alpacawol in twee formaten

Vierkant of rechthoekig? Het is leuk om een mix aan formaten kussens op je bank te hebben. Zo breng je variatie aan. Dat kan natuurlijk met kleur en print, maar dus ook met de grootte en de vorm.
Het Deense merk Elvang hebben we al een tijd in ons assortiment en het is één van onze populairste merken. Al hun producten zijn gemaakt van zachte alpacawol en hebben een rustige uitstraling. Het merk Elvang heeft een fairtrade keurmerk, wat betekent dat er zorgvuldig wordt omgegaan met de dieren die de wol produceren, de medewerkers die de producten maken (goede werkomstandigheden en fatsoenlijk salaris) en het milieu. Erg geliefd is de Horizon serie. Dit is een serie van 7 (er is net een nieuwe kleur bij gekomen) kussens en bijpassende plaids. Kenmerkend is het rustige ruitenpatroon en de kleur die van heel licht naar heel donker loopt. Dit geeft een mooie effect op je bank. De kussens zijn er in twee maten. Vierkant in 50 cm bij 50 cm en rechthoekig 60 cm lang en 40 cm breed. Op de foto zie je beide maten en de bijpassende grijze plaid.

grijze kussens ruiten wol

Tip 9 Gebreid met een gemêleerd uiterlijk

Grijs met een accent. Dat krijg je als je gemêleerde wol neemt om van te breien. Dat zie je variatie in de kleur grijs. Dit grijze kussen krijgt daardoor een gemêleerd uiterlijk, licht en donker door elkaar. Hij heeft een mooi breed formaat wat mooi staat op de bank, tenminste dat vind ik altijd. Hij is net nieuw in ons assortiment en ook hierbij vind je weer een bijpassende grijze plaid. Het materiaal is wol met acryl dus hij voelt lekker zacht aan.

kussen grijs gebreid gemêleerd

Tip 10 een grijs kussen van wolvilt

Gemaakt van mooie zachte wolvilt. Een extra detail zit ‘m in de naar buiten gestikte naden op de voorkant. Ook de zijkanten zijn afgewerkt met de naden naar buiten gestikt. En weet je wat leuk is? Dit grijze kussen kun je ook gebruiken om je slaapkamer mooi aan te kleden, want er is een bijpassende grijze sprei.

kussen grafiet grijs wol
Dit was onze top 10 grijze kussens. Vergeet jouw favoriet natuurlijk niet te combineren met een warme grijze plaid. Of mix grijs naar hartenlust met een andere kleur.
Ik ben erg benieuwd welke jouw favoriet is? Ik zou het leuk vinden als je dat aangeeft in een comment onder deze blog.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.