Deken wol: grijs 2 persoonsbed

135,-

Op voorraad

1 dag
  • Grijs
  • 260 x 220 cm
  • Wol
  • Silkeborg Uldspinderi
Kleur

Maat plaids

Materiaal

Deken grijs wol

Wollen deken in warm grijs in extra groot formaat. Deze fijne wollen deken is super groot. Hij is maar liefst 220 cm breed en 260 cm lang. Hij past dus makkelijk over een tweepersoonsbed. Je gebruikt ‘m als heerlijke warme deken, net als vroeger. Veel mensen slapen graag weer onder een deken in plaats van een dekbed, of ze willen wat extra warmte in de winter. Deze fijne grijze wollen deken is daarvoor ideaal.
Dekens die groot genoeg zijn om over een tweepersoonsbed te passen zijn erg moeilijk te vinden tegenwoordig. Er worden nog steeds wollen dekens gemaakt, dat is het niet. Maar ze zijn niet groot genoeg voor op een bed. Ze worden vooral gebruikt als plaid voor op de bank of hooguit voor een eenpersoonsbed, maar zelfs daarvoor zijn ze meestal net te klein. De reden dat de dekens tegenwoordig niet meer zo groot zijn is dat de huidige weefmachines een bepaalde vaste breedte hebben. Breder maken lukt dus niet, daar heb je speciale weefmachines voor. Dit formaat wollen deken is dus tegenwoordig echt een uitzondering.
De kleur van deze extra grote deken is warm midden grijs. Het voordeel van deze neutrale kleurstelling is dat ie in elke slaapkamer past. Grijs is een makkelijke kleur, het is te combineren met allerlei andere kleuren. Grijs is prachtig om te combineren in een slaapkamer met veel wit tinten en houten meubels. Dan hou je het mooi Scandinavisch. Kies je voor meer kleur dan is het grijs een rustig accent. Hij is geweven van Scandinavische wol, een natuurproduct. Wil je je slaapkamer een keer veranderen, deze heerlijke tweepersoons deken past er dan nog steeds bij.

Deken grijs tweepersoonsbed

  • Formaat: 220 bij 260 cm. Dit is extra groot en daardoor past ie mooi op een tweepersoonsbed.
  • Onderhoud: af en toe even buiten uithangen, indien nodig kan ie in de wolwas.
  • Merk: Silkeborg Uldspinderi, een traditionele weverij in Denemarken.
  • Kleur: grijs.
  • Het materiaal is 100% Scandinavische wol. Echt zo’n lekkere dikke deken.

Onderhoud van een wollen deken

Wol heeft van nature vuil afstotende eigenschappen. Je kunt het beste af en toe je dekens laten luchten, dan is ie weer heerlijk fris. Eigenlijk net als je met je dekbed doet dus. Indien echt nodig, dan kan deze wollen deken in de wolwas. Makkelijk dus.